چرا مستند «سنگر هفت تپه» در سینما حقیقت خوش درخشید؟

ایسنا/خوزستان در آیین پایانی هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران ـ سینما حقیقت تندیس طلایی شهید آوینی به همراه لوح افتخار به مستند «سنگر هفت تپه» به کارگردانی علی زهیری، مستندساز خوزستانی، اهدا شد.

مستند «سنگر هفت تپه» محصول مرکز مستند سوره است که به تهیه کنندگی محمدرضا کریمی راد در بخش مسابقه بلند ملی هجدهمین جشنواره بین المللی ـ سینما حقیقت حضور یافته بود.

به گزارش ایسنا، فیلم مستند «سنگر هفت تپه» روایتی از اعتراضات کارگران کارخانه شکر هفت تپه است که نشان می دهد برای گرفتن حق و احیای یک موضوع چگونه باید رفتار کرد. این فیلم روایت گر روزهایی است که کارگران برای نجات هفت تپه تلاش کردند. در شهر شوش صدها تن از کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برای اولین بار در آذر 1396 در اعتراض به عدم پرداخت طولانی مدت دستمزدهایشان دست به اعتصاب زدند. سپس این اعتصاب ها در دی ماه نیز تکرار شد. این کارگران در 13 ماه پیش از آن تنها پنج ماه دستمزدشان را سر وقت گرفته بودند. سرانجام این اعتصاب ها در سال 1397 هم اتفاق افتاد.

با توجه به اینکه یکی از کارکردها و رسالت های سینمای مستند پرداختن به مشکلات اجتماعی است مستندسازان با ورود به موضوعاتی این چنینی به واکاوی و کالبدشکافی یک موضوع و بحران در جهت روشن شدن افکار عمومی و آسیب شناسی و جلوگیری از اشتباهات مشابه در آینده می کنند.

«سنگر هفت تپه» از همین منظر با پرداختن به یکی از مشکلات و بحران های سال های اخیر یعنی ماجرای واگذاری کارخانه نیشکر هفت تپه به بخش خصوصی و تضییع حقوق کارگران و اعتراضات کارگری مربوط به آن در سال 95 کوشیده تا ابعاد کمتر گفته شده آن ماجرا را پس از گذشت چند سال از آن واقعه مورد واکاوی قرار دهد.

انتهای پیام

نظرات

captcha